MIT EGYÜNK A KÁPOSZTALEVES DIÉTÁT KÖVETŐEN?

Miután egy hétig olyan étrendet követtünk, ami szinte semmi másból nem áll, mint káposztalevesből, kimerültnek, ingerlékenynek és feszültnek érezhetjük magunkat. Mivel a hetedik napra már nem biztos, hogy hozzájutottunk minden szükséges tápanyaghoz, ezért ezt követően az elsődleges cél az, hogy visszaállítsuk a kiegyensúlyozott, teljes étkezési tervet.

dieta-utan

Diéta, táplálkozás

Az világos, hogy a káposztaleves diéta nem nyújt kiegyensúlyozott táplálkozást. Bár a Mayo Klinika azt javasolja, hogy egy ember naponta 55 %-ban fogyasszon szénhidrátot, 25 %-ban zsírt és 20 %-ban fehérjét, a káposztaleves diéta során a szervezet nagyon kevés zsírhoz és fehérjéhez jut hozzá, így hiába pótoljuk a vitaminokat és az ásványi anyagokat, a szervezet mégis hiányolja a makrotápanyagokat. Éppen ezért fontos, hogy elsőként ezeket a tápanyagokat pótoljuk a diétát követően.

Egyensúly

A káposztaleves diétát követően körülbelül két hétre van szükségünk ahhoz, hogy átálljunk a megfelelő táplálkozásra, állítja Katherine Zeratsky, a Mayo Klinika dietetikusa. Ez azt jelenti, hogy két hétig kell fogyasztanunk nagy mennyiségben gyümölcsöt és zöldséget, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és sovány húsokat, illetve teljes kiőrlésű gabonákat ahhoz, hogy visszaálljon a szervezet egyensúlya, és hogy elindulhasson egy tartós és eredményes fogyás, a gyors és hirtelen testsúlyvesztés után. A legjobb, ha a tányéron szereplő ételek legalább fele zöldség vagy gyümölcs, harmada gabona, lehetőleg teljes kiőrlésű gabonából.

Javasolt étkezési terv

Miután befejeztük a káposztaleves diétát, érdemes a következő reggelt teljes kiőrlésű pirítóssal, tojásfehérjéből készült omlettel, friss spenóttal és egy evőkanál reszelt sajttal nyitni. Ebédre érdemes teljes kiörlésű kenyérből készült pulykás szendvicset választani, amit salátával és paradicsommal lehet megpakolni. Vacsorára pedig jöhet a pizza, ha teljes kiőrlésű lisztből készült.

Káposztaleves kapszula rendelése

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!