KÁPOSZTALEVES DIÉTA EGY KOMOLYABB MŰTÉT ELŐTT

A káposztaleves diéta egy igen régi fogyókúrás módszer, amelynek még ma is megvannak a követői. A diéta támogatói állítják, hogy 5-7 kilótól is megszabadulhatnak egy hét leforgása alatt. A közhiedelem úgy tartja, hogy a szívsebészek is ajánlják a káposztaleves diétát a túlsúlyos és az elhízott betegeiknek egy-egy műtéti beavatkozás előtt.

orvos

Káposztaleves diéta kialakulása

Nem igazán ismert, hogy ki fejlesztette ki először a káposztaleves diétát, de az bizonyos, hogy már az 1950-es években is feltűnt Amerikában és Nyugat-Európában. Ezt követően kegyvesztetté vált, de az étrend a 80-as években újra feltűnt, méghozzá különböző neveken, például hívták Dolly Parton étrendnek, világkörüli légitársaságok stewardess-diétának, vagy modell-étrendnek is. Ezt követően újra feledésbe merült, majd a kilencvenes években Szent Szív diétaként, Mayo Clinic étrendként stb. emlegették.

Komolyabb műtét előtti ajánlások

Ha Ön túlsúlyos vagy elhízott szívbeteg, akkor az orvosa egy műtét előtt biztosan fogyást fog javasolni. A káposztaleves diétával is véghez lehet vinni ezt a célt, de lehet, hogy ennél érdemesebb inkább átállni egy egészséges életmódra, mivel ilyen esetben nem a rövidtávú fogyás a cél, hanem a tartós, eredményes súlyvesztés. Ehhez persze az kell, hogy csökkentsük a kalóriabevitelünket, kerüljük a zsíros tejtermékeket, a transz-zsírokat tartalmazó margarinokat, a húsokat, a feldolgozott élelmiszereket és a készételeket.

Csökkentsük a koleszterinbevitelt is, kerülve a tojást, a vörös húsokat és a kagylót. Ezenfelül csökkentsük a nátriumbevitelt is, amennyire csak lehet. Ezek helyett fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonákat, sovány fehérjéket, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket és sok gyümölcsöt, illetve zöldséget. Ezek az élelmiszerek is elősegítik a fogyást, miközben biztosítják a szervezet számára nélkülözhetetlen és fontos tápanyagokat is. Ráadásul egy ilyen étrend hosszútávon is pozitív hatással van a szív egészségére.

Káposztaleves kapszula rendelése

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!